Historikk


Mikkelhaug er et firma som driver produksjon av epler og andre frukter til foredling på et lite småbruk på Levanger.
Firmaet ble startet av Einar Skjetnemark for ca 10-12 år siden, da sto han først i et gammelt ku-fjøs, i ettertid er fjøset revet, og det er bygd et profesjonelt foredlingsanlegg.
Pr i dag er det ca 4000 epletrær, 500 solbærbusker, 300 rabarbraplanter på gården.
Det vi ikke har kjøper vi inn av eks anminnelige folk som har en busk eller to i hagen.
Gården Mikkelhaug ligger ved Alstadhaug kirke i Levanger.
I et kulturlandskap, med historiske tradisjoner for landbruk.
Landskapet domineres av en morenerygg fra siste istid.
Beliggenheten ved Trondheimsfjorden gir et godt klima, med mye lys og gode vekstvilkår.
Mikkelhug er familienavnet til eierne som kom hit i 1942.
De drev i over 50 år med tradisjonelt landbruk.



Dyrking

Hvorfor dyrke frukt og bær i et klima som gir store utfordringer?
Å dyrke planter til mat er et privilegium.

Vi er opptatt av å dyrke med et helhetlig perspektiv på næringsstoffenes vandring på gården.

Det er fasinerende med den biologiske prosessen, hvor nedbryting av organisk matriale til plantenæring, er en naturlig kjede av livsprosesser.

Vi høster resultatet, og får en kulinarsk opplevelse av sødme,syrlig, ja endog bitter.